Den 8 maj står Albin Oké Flinkas på Stockholm Stadsteaters scen i konsertmonologen La vie en Wolff
– Jag jobbade bara med Rikard Wolff en gång, men ändå påverkade han mig så mycket i mina tankar om vad livet och kärleken kan vara. För mig är det så stort att arbeta med Albin Oké Flinkas och med musiken i centrum, säger regissören Olof Hanson.

Konsertmonologen består av Rikard Wolffs egna texter, prosa och musikaliska verk och ”tar oss med på en resa genom livet, konsten, plågorna och den stora kärleken”.

– När Rikard just vänt ut och in på sitt hjärta för att förmedla ett storslaget levnadsöde i det senaste idolporträttet av Piaf, Barbara, Brel eller Callas, stod jag i applådtacken och njöt. Av Rikards artisteri och av insikten att han i framtiden själv kommer hyllas inför publik av någon passionerad typ. Någon som i framtiden bara måste påminna om vilken kulturklenod och livräddare han själv var. Alltid på de svaga och utsattas sida. Alltid farligt nära avgrunden, alltid kompromisslöst komplex som artist och människa. Sen kom framtiden alldeles för fort och jag fick ett kall. Jag kallar kallet La Vie en Wolff, säger artisten Albin Oké Flinkas.

La vie en Wolff framförs på Kulturhuset Stadsteatern Vällingbys scen.