Sasha är nämligen ett av namnen av Drag Race-stjärnor som i HBO-serien We Are Here åker ut på USA:s landsbygd för att sätta upp en dragshow i orter där det finns stort motstånd till just deras konstform i synnerhet och HBTQ+personer i allmänhet.

– Det är ett stort ansvar, berättar Sasha för Lotta. Serien når folk i mindre städer som vill förstå queera lite bättre. Den ger ett bra tillfälle att reda ut, ifrågasätta och samtidigt stå uppför communityt.

I den nya säsongen åker Sasha ut på vägarna tillsammans med Priyanka, Jaida Essence Hall och Latrice Royale. De besöker stater som Oklahoma and Tennesse, där HBTQ+personer, och främst transpersoner och drag-artister hamnat i skottlinjen och fått finna sig i lagar som krymper våra rättigheter.
– Vi åker till staterna där det blivit mest backlash. Min klichébild av hur de här staterna är stämde inte. Här fanns dragshow och massor av människor som är precis som oss. Jag tror att de som vill göra oss queera osynliga inte ens själva vet hur det ser ut i de här staterna.

I höst väntar presidentval för USA och landet riskerar fyra år till med Donald Trump.
– När det är presidentval är det extra viktigt att tala ut och reda ut missinformation. När folk vill ta våra rättigheter kommer det alltid med lögner. ”De ska inte ha rättigheter för att bla bla”. Och det var det viktiga med serien, att lyfta fram de här människorna som påverkas av de här lagarna, så att folk ser sanningen. Och sanningen ÄR på vår sida.

Men just nu ser Sasha Velour fram emot helgens spelning i Stockholm.
– Det är en show för alla. För de som aldrig sett drag och för de som tycker de sett allt inom drag. Jag vill alltid överraska, och älskar ”the gay gasp”. Du vet, när man ser något fantastiskt, det blir minst 20 sådana ögonblick!

Sasha Velour uppträder på lördag på nya Cirkus och We Are Here har premiär på HBO i april. Intervjun finns i sin helhet på podplay.se fr 19.00 ikväll (sök Lotta Bromé på Mix Megapol)