Den folkkära filmen Tomten är far till alla barnen sätts upp som teater på Cirkus i höst med premiär den 15 november.

I kultfilmen spelade Peter Haber, Katarina Ewerlöf, Leif Andrée och många andra. Nu spelas rollerna av bland annat Liv Mjönes, Linus Wahlgren, Eva Röse, Fredrik Hallgren, Julia Dufvenius, Magnus Betnér och Clara Henry.

QX fick ett par ord med Clara Henry.

– Jag tyckte det lät som en jättekul grej när jag fick frågan, och det var så långt fram och jag var ledig, berättar Clara Henry, som kommer att göra rollen som Marika som i filmen spelades av Helena af Sandeberg.

– Det är en spännande roll. Hon är en betraktare som säger det som betraktaren tänker. Den är lite omskriven i den här uppsättningen, och hon är roligare och har mer att säga. Hon agerar mest med Anton Lundqvist, men är med i alla möjliga scener.

Clara Henry tillhör faktiskt den lilla skara som inte sett den svenska julfilmsklassikern så hon var tvungen att titta in sig innan hon sa ja.
– Jag gillade den, det är en kul film med många intressanta karaktärer.

Det är en namnkunnig cast, med alltifrån Linus Wahlgren och Eva Röse till Magnus Betnér, är motspelare avgörande när du tackar ja till projekt?
– Det finns ju inte personer i branschen jag avskyr så jag måste inte kolla upp alla innan, men visst är personkemi är viktigt. Och jag tycker det är väldigt många duktiga och roliga personer med den här uppsättningen.

Vad har du annars på G just nu?
– Massa blandat, men inget som folk offentligt kommer ta del av. Jag föreläser lite och har många mindre uppdrag. Men om nio månader kommer jag synas desto mer i detta projekt.

Tomten är far till alla barnen har premiär 15 november 2024 på Cirkus Arena i Stockholm.
Biljetterna släpps 14 mars.

Julia Dufvenius, Clara Henry & Liv Mjönes