Anja Pärson, du är i final i Mästarnas mästare! Grattis!
– Ja! Tack så mycket.

Hade du trott det?
– Alltså jag hade ju som målsättning när jag åkte ner att ta mig till final, men när vi väl började tävla och jag fick se alla andra och känna hur tufft det är insåg jag att det skulle bli extremt svårt. Men nu är vi fyra i final, fyra som kämpat riktigt hårt.

I förra veckans avsnitt var det vattentävlingen som nästan fick dig att hoppa av, det har varit ordentliga utmaningar i programmet?
– Ja, man har liksom haft ont i magen och oroat sig för deltävlingarna. Det var många som fick möta sina rädslor, jag med min vattenfobi och Joel och Sebastian som fick möta sin höjdskräck. Tävlingen med el-stötarna var ju också en pärs.

Ja, Jimmy måste ju fortfarande vara elektrisk med tanke på alla stötar han fick…
– (Skrattar) Ja, vi skrev till varandra när avsnittet visades och han skrev att han fortfarande kan känna den där känslan i underarmarna.

Vad har varit tuffast hittills?
– Jag tror vi alla kände en slags konflikt inom oss själva när vi kom ner att nu måste man prestera igen, det är ju en sida som man lämnat sedan man la av med elitidrotten. Sen var det tufft att slå ut varandra, vi gillade varandra så mycket. Alla ville vara kvar, men ingen ville att någon skulle tvingas lämna. Som när Sebastian slog ut Joel. Det var tufft för honom. Vi var alla där för att vinna, men vinsten blev vänskapen.

Ja, ni verkar ha varit ett skönt gäng.
– Ja, vi är alla så extremt tajta, jag såg till exempel på handboll i helgen och messade direkt med Johanna Alm. Och Tony och Emma fick ju Blå orden av Kungen och då skrev vi med varandra om det. Vi hörs hela gänget någon gång i veckan.

Jag har följt Mästarnas Mästare slaviskt i år, tack vare dig förstås men även för att Jimmy, Sebastian och Joel är så snyg… jag menar duktiga.
– (Skrattar) Ja, alltså de är SÅ snygga! Vi satt här hemma och tänkte samma sak, vilket ögongodis, men de har dessutom fina personligheter. Det hade alla som var med i år.

Ikväll vet jag att vi får se när din fru Filippa ringer till dig, hur var det att vara ifrån varandra så länge?
– Det är klart att det är stressande att lämna fortet med tre barn och ett företag. Men alla som känner Filippa vet ju att hon är en lejonhona och antar dessa utmaningar på bästa sätt, hon fixar allt men det har varit tufft för henne så hon sa ”kom inte hem om du inte vinner” (skrattar). Jag tror hon tyckte det var jobbigt att inte vara med på inspelningen och finnas till hands och stötta. Själv går jag in i ett jobb-mood och fokuserar på uppgiften. Ja, och så såg jag till att jag snabbt använde alla fina kläder som Filippa packat ner till mig (skrattar).

Vad kan vi mer förvänta oss av kvällens avsnitt?
– Det blir spännande! Nu kommer ju allting att avgöras. Det blir en jämn kamp där vi alla både underpresterar och överpresterar i olika grenar. Alla har vi både starka och svaga sidor och har man man tur så prickar man rätt, och under hela Mästarna har jag känt att när det väl behövts så har jag presterat okej…

Mästarnas Mästare, SVT1 20.00.

Från ett tidigare avsnitt av Mästarnas Mästare.