Integrasi platform pengurangan yuran
Menjelang penguatkuasaan Google dalam pembelian dalam aplikasi, industri Internet telah mendesak berlakunya "Akta Pencegahan Buli Google (Pindaan kepada Akta Perniagaan Telekomunikasi)". Ini kerana terdapat kebimbangan bahawa pencipta dan pengguna kandungan akan menyebabkan pelbagai kesan sampingan, termasuk kerosakan berjuta-juta dolar. Penggubal undang-undang yang mengusulkan RUU terkait juga membentuk konsensus dan mulai membuat tindakan balas, seperti melanjutkan […]

Menjelang penguatkuasaan Google dalam pembelian dalam aplikasi, industri Internet telah mendesak berlakunya "Akta Pencegahan Buli Google (Pindaan kepada Akta Perniagaan Telekomunikasi)". Ini kerana terdapat kebimbangan bahawa pencipta dan pengguna kandungan akan menyebabkan pelbagai kesan sampingan, termasuk kerosakan berjuta-juta dolar. Penggubal undang-undang yang mengusulkan RUU terkait juga membentuk konsensus dan mulai membuat tindakan balas, seperti melanjutkan perbincangan.

Pada 8hb, Rep Cho Seung-rae, setiausaha Jawatankuasa Sains, Teknologi, Maklumat dan Penyiaran dan Komunikasi Majlis Nasional, Parti Demokratik Korea, mengadakan persidangan antarabangsa dalam talian dengan tajuk 'Arah Aplikasi Global (Aplikasi) keadilan 'dengan Lee Won-wook, Pengerusi Kwabang, Korea Persatuan Perniagaan Internet, dan Pusat Pertukaran Antarabangsa North Nevada (NNIC). lakukan.

Pada pertemuan ini, terdapat perbincangan mengenai kerosakan yang akan ditimbulkan oleh penguatkuasaan pembayaran dalam aplikasi oleh Google. Pembayaran dalam aplikasi adalah sistem pembayaran dalaman yang dikembangkan oleh Google dan Apple, dan merujuk kepada kaedah yang membolehkan aplikasi dan kandungan berbayar dibayar di pasar aplikasinya melalui kad kredit, pelbagai pembayaran mudah, dan pembayaran mikro dari pembawa mudah alih. Mulai bulan 소액결제현금화 Oktober, penggunaan sistem pembayaran Google Play adalah wajib.

Menghadapi kritikan terhadap "pajak tol", Google mengumumkan akan memotong komisen dari 30% menjadi 15% bergantung pada bahagian penjualan, tetapi mengkritiknya sebagai "tipu daya" untuk mencegah penerapan undang-undang.

Sado-yeon, penulis novel web, mengatakan, "Google mengatakan bahawa ia akan memperkenalkan dasar pengurangan yuran untuk perniagaan kecil dan sederhana, tetapi oleh kerana kebanyakan pencipta membuat siri dan menyebarkan kandungan di platform besar, mereka pasti akan dipengaruhi oleh platform yang menerima komisen sebanyak 30% atau lebih. "Tidak," kata beliau, "dasar menurunkan pilih kasih hanya kabur penting."

Menurut profesor Universiti Nasional Seoul, Yoo Byung-jun, kerana kenaikan paksa dalam pembayaran dan kenaikan bayaran dalam aplikasi Google, diharapkan penjualan tahunan industri kandungan akan menurun sekitar 2.11 trilion won pada tahun 2021 dan jumlah pekerja 18.220 akan berkurang. Dianggarkan bahawa penjualan industri kandungan mudah alih domestik akan menurun lebih dari 5 trilion won pada tahun 2025.

Penulis Seo berkata, “60% pekerja kandungan digital lebih muda dari 35 tahun.

Beberapa menunjukkan bahawa Google dan Apple mempercepat monopoli mereka dengan memindahkan kuasa pasaran mereka.

"Google dan Apple sedang mengikat dalam pasaran pembayaran dalam apl menggunakan kuasa monopoli mereka dalam sistem operasi mudah alih (OS)," kata Jeong Jong-chae, seorang peguam di firma undang-undang Jeong Bak. Struktur, "jelas beliau.

Beliau meneruskan, "pembayaran dalam apl memaksa telah dimulakan oleh Apple dan diikuti oleh Google. Apple digunakan 30% dari awal, tetapi Google mengikutinya kerana ia adalah. Ia jelas menunjukkan betapa berbahaya ia adalah."

답글 남기기

이메일 주소를 발행하지 않을 것입니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다